instagram facebook
en de

Rozhovor se skupinou Knightmare

Rozhovor se skupinou Knightmare

Alan – Ahoj. Tak trochu nám představ kapelu, kdo nač hraje, a jestli vystupoval i v jiných kapelách.
Knightmare -  Ahoj. Sme hudobné kvarteto z Partizánskeho. Hráme poctivý heavy-metal v zložení : Robo (spev, gitara), Kevin (bassa) , Juro (gitara) , Leo (bicie). Okrem Knightmare sme nijak výraznejšie nepôsobili v žiadnych  iných kapelách. (Juro)

Alan – Váš vznik se datuje narok 2010 – 2011. Kdo byly zakládajícími členy kapely? A    neměli jste období že jste nehráli? Proč tomu tak bylo?
Knightmare – Oficiálny vznik kapely sa dátuje na rok 2015. V roku 2011 sme sa len stretli v jednej kapele, čo viedlo k tomu, že sme neskôr založili Knightmare. Zakladajúcimi členmi sme tým pádom boli Ja, Kevin a Juro. (Robo)
Jediné obdobie nečinnosti bolo pred založením skupiny, ked bol Robo v Anglicku. Po jeho návrate sme sa rozhodli založiť kapelu a nahrať prvý album. (Kevin)
V čase, ked bol Robo v Anglicku, sme sa stretávali s Kevinom v skúšobni, kde sme začali pracovať na nových skladbách. Prvý album vyšiel pol roka po Robovom návrate. (Juro)

Alan – Poslední album se jmenuje Temný rytier, název alba jste si zvolili podle filmu, nebo to vyplynulo z vašeho postoje k heavy metalu?
Knightmare – S filmom to nemá nič spoločné aj ked som veľký fanúšik Batmana. :D  Kedže  niektoré naše skladby sú textovo ladené do fantasy alebo historickej tematiky, preto sme zvolili názov Temný rytier. Zdal sa nám výstižný. (Kevin)  
 
Alan – Albuzm jste nehrávali a master dělali kde? Pomáhal vám někdo s albem? Producent?
Knightmare – O master a samotné nahrávanie sa postaral Kevin. Všetko sa nahrávalo v skúšobni, od bicích až po vokály a album sme si aj sami produkovali. (Robo)

Alan – Ohledně hraní. Jak často koncertujete? A kde nejčastěji?
Knightmare – Koncertujeme vždy keď sa nám pošťastí. No musím povedat, že je to menej ako by sme chceli. Najčastejšie v Partizánskom. (Leo)

Alan – Kde jste všude na Slovensku hráli? Kluby, ferstivaly? A který pro vás byl top?
Knightmare – Skoro v Topolčanoch (skoro 2x). :D Partizánske samozrejme, Handlová, Žiar nad Hronom, Prievidza, budúci rok hneď v Januári zamierime prvý krát na východ Slovenska do mesta Prešov.
Top sú vždy akcie asi u nás v Partizánskom, či už ide o Cmarofest, alebo X-Mass Rock. (Leo)

Alan – Co zahraničí? Už jste se dostali za hranice Slovenska?
Knightmare – Dva krát sa nám podarilo zahrať si v Brne. A raz sme hrali v malebnom mestečku pri Prahe menom Beroun. Tam sme si zahrali s kapelou Padlý Andšlé. Dúfame, že sa nám v Čechách do budúcnosti podarí koncertovať častejšie. (Juro) 

Alan – Videoklipy, live nahrávky? Máte už nějaké? A krom youtube mohli lidé někde vidět?
Knightmare – Nejaké live nahrávky máme a dva roky dozadu sme natočili videoklip ku skladbe z druhého albumu s názvom  "Kto zachráni svet". Na ďalšom videoklipe k poslednému albumu sa stále pracuje. Youtube je zatiaľ jediné miesto kde si ľudia môžu pozrieť naše live nahrávky a náš videoklip. (Robo)

Alan – Dle vašeho usouzení, na Slovensku heavy metal skomírá. Co vás k tomuto přesvědčení vede? 
Knightmare – Podľa nás je tento žáner na Slovensku nedocenený. V našom okolí sme o žiadnej podobnej kapele nepočuli. (Kevin)
 Vec sa má tak, že Slovenský heavy metal ako taký už v podstate zanikol začiatkom 90. rokov. Naším cieľom je hrať tento druh muziky so Slovenskými textami, lebo aj naša rodná reč má svoje čaro. Pevne však veríme, že tento druh hudby na Slovensku ešte nepovedal posledné slovo a preto sa ho snažíme trochu vzkriesiť. (Robo) 

Alan – Už jste jeli více vystoupení po sobě? Mini šňůru?
 Knightmare – Skoro sa nám podarila mini šnúra Beroun-Rakovník. Bohužiaľ máme v tomto dosť smolu a vždy sa niečo pokazí. (Juro)
Do budúcna sa napádu na mini alebo aj mega šnúru ale vobec nebránime. (Leo)

Alan – Díky zakratší rozhovor. Budeme vás nadále mapovat.
Knightmare – Dakujeme aj my. "Heavy metal si nevyberá" /,,/ 

https://bandzone.cz/knightmare

Zveřejněno: 17.12.2018