instagram facebook
en de

Not Promising Case

Not Promising Case

Slovenská kapela NOT PROMISING CASE okúsila svoje prvé turné. Od novembra 2022 do marca 2023 navštívila jedenásť klubov v jedenástich slovenských mestách. Súčasťou turné bol aj krst ich debutového EP Klamem.
Not Promising Case fungovali v rámci lokálnej scény už celú jednu dekádu, ale vlani sa rozhodli, že nastal čas posunúť sa ďalej. V lete začali nahrávať svoje debutové EP a keď boli prípravy dokončené, vydali sa ho spropagovať ešte skôr, ako bolo vôbec na svete. Ako svojich súputníkov si vybrali heavymetalových Knightmare z Partizánskeho. Na svojej ceste naprieč Slovenskom si urobili jedenásť zastávok.
Svoju šnúru depresívni goth rockeri započali vo Zvolene, kde vystúpili ako hostia čilskej doommetalovej úderky Poema Arcanus a blackmetalových Sahhar z Malty. Nasledovali koncerty v martinskom Retro Rock Pube a Rock House v Topoľčanoch. Rok 2022 zakončili ako hostia šiesteho ročníku festivalu X-Mass Rock v Partizánkom, kde okrem iných vystúpili aj thrashmetaloví Performed či Warriors Of Steel (Manowar Tribute Slovakia).
Novoročnú časť svojho turné otvorili 13. januára v žilinskom KC Hoffmann a hneď na druhý deň si zahrali v banskobystrickej Sove. V januári ešte navštívili klub Mariatchi v Nitre. Február sa niesol v znamení krstu debutového EP. Krst sa odohral 24. februára (teda deň po jeho oficiálnom vydaní) v Hostinci u Kováča v Dolnom Kubíne, odkiaľ kapela pochádza. O deň neskôr kapela so svojim turné navštívila námestovskú Furmanku. V marci celú šnúra kapela zakončila dvoma koncertami na východe Slovenska a to konkrétne v košickom M-House Of Music a prešovskom klube Vibes.
„So našim prvým turné som skutočne spokojní,“ hovorí klávesák kapely Schnaps. „Keď beriem do úvahy, že sme po prvý raz opustili komfortnú zónu nášho okresu, dopadlo to nad očakávania. Vo väčšine klubov sme sa cítili ako doma a na mnohých miestach sme sa stretli s neuveriteľne veľkou podporou zo strany fanúšikov aj majiteľov klubov. Bola to skvelá skúsenosť, nazbierali sme veľa zážitkov a veľa sme sa naučili. Verím, že sa do daných klubov budeme mať možnosť ešte niekedy vrátiť a atmosféra bude ešte lepšia.“ 
Kapela sa v súčasnosti opäť zatvorila na skúšobňu a pracuje na novom materiáli. V lete chce odohrať zopár festivalových vystúpení a na jeseň by sa Not Promising Case radi dostali za hranice, konkrétne do Čiech a do Poľska. 
booking: not.promising.case@gmail.com / +421 915 525 182
krátký fotoreport zde
https://www.facebook.com/media/set?vanity=alan.rohan.1&set=a.10227300866921977

 

Zveřejněno: 29.3.2023