instagram facebook
en de

Najdivokejší a najzábavnejší Folk ´ N´ Rockový Majáles roka

Skvelá tancovačka, našľapané rytmy, nabrúsené riffy, zábava pre všetkých bez rozdielu veku, pohlavia, náboženstva či hudobného štýlu - taký bude tento majálesový večer v podaní rumunských folkmetalových upírov Dirty Shirt a ich sprievodného česko - slovenského supportu, ktorý prebehne v dvoch slovenských a dvoch českých hudobných kluboch v rámci ich európskeho turné European Letcho Drom Tour 2019, ktoré nadväzuje na ich čerstvý štúdiový album Letchology. Do Bratislavy a Zlína príde dokonca so špeciálnou show, ktorú si pamätajú niektorí z minuloročného vystúpenia na Horehronskom MeCheChe v Heľpe, kde Dirty Shirt vystúpili posilnený o folkloristov z Transylvanian FolkCore orchestra. Slovenská a česká tour prebehne v týchto kluboch:

01.05.2019         Košice                  Collosseum Club

02.05.2019         Bratislava            Majestic Music Club

03.05.2019         Zlín                       Masters of Rock Cafe

04.05.2019         Praha                   Rock cafe

DIRTY SHIRT je “TOP” rumunská crossover folkcore metalová kapela, ktorá vyhrala druhé miesto na medzinárodnom finále Wacken Metal Battle 2014 a niekoľko ocenení v Metalhead a Maximum Rock Awards. Unikátny štýl kapely pochádza zo zmiešania ťažkého zvuku moderného rock / metal so slávnostnou atmosférou východoeurópskej tradičnej hudby, eklektizmu svetovej hudby (country, reggae a kmeňové rytmy), elektro zvuk industriálnej hudby, energia hardcore a groove funk-u.

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=BguGuE-7SWE

CRUADALACH je české osemčlenné folkmetálové teleso s violou, flautami a huslami v koncertnom obsadení. Pre kapelu sú charakteristické veľmi živé vystúpenia vedené energickým frontmanom. Repertoár Cruadalach bol v začiatkoch ovplyvnený najmä stredovekými a írskymi motívmi, kapela ale neskôr nachádza vlastnú identitu a štýl, v ktorom sa rozprestiera viac metalových žánrov. Texty piesní, najmä v angličtine, reflektujú ľudské skúsenosti i hodnoty a všeobecne spiritualitu ľudského bytia.

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=2wa84zhgfYg

FILIP JÁNOŠÍK & HOTOVÍ UMELCI hrá zbojnícky rakenrol, pričom gitarové sóla nahradil cimbal a modernú elektroniku ešte modernejšia harmonika. Podľa speváka to malo znieť ako "Lúčnica pokúrovaná Slobodnou Európou".

Prvá vlna 100 vstupeniek na každý klub v EXTRA CENE je už v predpredaji, tak neváhaj!

PREDPREDAJ.SK:https://bit.ly/2UclUR5
TICKETPORTAL.SK:https://bit.ly/2sIb49M
PŘEDPRODEJ.CZ: https://bit.ly/2AZZhIE

 

Za Digital Rock Media informuje Roland Koncz  

Zveřejněno: 21.2.2019