instagram facebook
en de

DAGGEROSE

DAGGEROSE

Skupina Daggerose vznikla na Rhodose (Grécko) v roku 2009 pod názvom Heretic999, keď bubeník Marek a basgitarista Rado dostali nápad na kapelu- Tam sa dohodli už na prvej skúške, dali dokopy prvé riffy a názov. Presne vedeli kto nastúpi na gitaru a gitaristovi Durimu písali už priamo z výletu. 
Originál kapela spočiatku viac ovplyvnená Ronnie James Diom a jeho tvorbou z deväťdesiatych rokov ako neskôr progresívnym thrashom a americkým power metalom. Spevákom a druhým gitaristom sa v prvej etape stáva Martin. Ten po čase odchádza a spievať sa snaží Marek od bicích. To už pod názvom Tripple Goddess. Táto epizódka dlho nevydržala. Do kapely prichádza spevák Harvey a mení sa názov na konečný Daggerose. Nahráva sa demo "DEMO(N)" a často sa koncertuje. 
V roku 2016 žiaľ dochádza k rozpadu na dva roky. V roku 2019 vychádza cenený debut Tombkeeper a úspešne sa koncertuje. Na konci roku 2020 ohlasuje odchod zakladajúci člen Rado z osobných dôvodov. Na jeho miesto prichádza Janko a Daggerose pripravujú nové CD.

Zostava:
Harvey Havran - spev
Duri "Big D" Bránsky - gitara
Marek "Marc B.K." Kučera - bicie
Janko Coss - basa

Facebook: https://www.facebook.com/Daggerose
Bandcamp: https://daggerose.bandcamp.com/track/dagger-rose
Bandzone: https://bandzone.cz/daggerose

Diskografia:
Demo(n) - Live in Rehearsal Room    (Demo    2013)
Tombkeeper (MARS GROUP Records 2019)

Zveřejněno: 22.7.2021