instagram facebook
en de

BREAKING THE TAROT

BREAKING THE TAROT

Nová košická metal core formácia BREAKING THE TAROT zverejňuje svoj prvý singel. 
Napriek tomu, že je BREAKING THE TAROT novým pojmom na Slovenskej metalovej scéne, nejedná sa o žiadnych neskúsených zelenáčov. To chcú dokázať aj svojim úplne prvým singlom s názvom VICTIM. Vznik kapely sa datuje k máju 2021 a je poskladaná z muzikantov so skúsenosťami v kapelách Meredith, FictiveMarry, WithinSilence, Dementor, GodDefamer. 
Kapelu založil René Blahušiak a o výbere spoluhráčov povedal: „Chcel som konečne robiť muziku ktorá ma baví a zároveň sa obklopiť ambicióznymi hudobníkmi so skúsenosťami. Dôležité pre mňa bolo, aby sme boli všetci naladení na rovnakú vlnovú dĺžku nielen mentálne, ale aj hudobne. S chalanmi sme si sadli a rozdelili úlohy, tak aby každý prispel tým čo najlepšie vie a kapela mohla napredovať.“
Skladba VICTIM vyšla  8. apríla 2022 v podobe OFFICIAL LYRIC videa na YouTube kanáli kapely. 

Zo streamovacích médií je už VICTIM možné nájsť na Spotify. O uvedení na ďalších platformách bude kapela informovať prostredníctvom svojich stránok na sociálnych sieťach (FB , Instagram). 
„Victim sme spracovali v podstate ako jednu z našich prvých skladieb a bolo nám hneď jasné, že toto bude adept na prvý singel BTT. Jedná sa o song v modernejšom metal core poňatí s gitarovými rifovačkami, screamom a melodickým refrénom. Pre vizuál sme zvolili Lyric Video, ktoré sa myslím veľmi vydarilo a tematicky podporuje textový odkaz. Ten pojednáva o osobe, ktorá podvedie blízku osobu a v určitých momentoch sa cíti a prezentuje ako obeť“ prezradil spevák Tomáš Nemčík. 

BREAKING THE TAROT aktuálne dokončujekoncertný program a popritom nahrá a uverejní ako ochutnávku pre fanúšikov a širokú verejnosť aj ďalší singel. „Máme v pláne vydať ešte jeden singel, predtým než skompilujeme materiál na EP alebo regulárny album. V rukáve máme pomerne silný song a veľmi by sme k nemu chceli nahrať aj oficiálny VIDEO CLIP. Ak všetko pôjde tak hladko ako doteraz, tak by mohol byť vonku už v júni / júli. Týmto by sme chceli dať o sebe vedieť s ešte silnejším akcentom. Radi by sme svojou tvorbou oslovili široké spektrum metalových fanúšikov najskôr na Slovensku a neskôr aj v zahraničí.“ dodáva René. 
BAND sources:
FB: https://www.facebook.com/breakingthetarot
IG: https://www.instagram.com/breakingthetarot
YT: https://www.youtube.com/channel/UCC7FelLAT4hD-ZZiz19GLmg
 

Zveřejněno: 23.4.2022